Gertie Savelkoul

HOE JE HET ZEGT DAT BEN JE ZELF !

Ik ben Gertie

“Natuurlijk wil je weten wie je voor je hebt als je een afspraak maakt bij Stematelier Bennekom. Mijn naam is Gertie Savelkoul.

Logopedist

Reeds lange tijd werk ik als logopedist, gespecialiseerd in adem- en stemproblematiek. Ik behandel mensen met (vaak complexe) functionele en/of organische problematiek betreffende hun spreek- en/of zangstem. Ook werk ik regelmatig met cliƫnten die te maken hebben met hyperventilatie.

Coach

Vanuit dit werk leek het mij een mooie uitdaging om ook sprekers en zangers te gaan coachen. Mensen die geen pathologie hebben, maar die hun stem, articulatie en/of adem willen verbeteren. Dus ben ik in 2012 gestart met het geven van presentatietrainingen, zowel individueel als aan groepen. Al snel kwamen daar ook workshops en coaching bij die gaan over: adem, stem, spreken en zingen.

Passie

Vanuit mijn grootste hobby (zingen) en vanuit mijn vrijwilligerswerk bij het Longfonds heb ik sinds 2018 het koor Zing-A-Long opgericht. Dit koor bestaat voornamelijk uit mensen die een longaandoening hebben. Tijdens de repetities werken we aan het vergroten van het ademvolume en het beter leren gebruiken van de adem tijdens spreken en zingen, het versterken van de (zang)stem en plezier hebben in samen zingen. De resultaten op al deze gebieden zijn al duidelijk merkbaar bij de leden. Ik vertel hier meer over in de podcast ‘Waarom zingt je moeder?

Zo heb ik dus eigenlijk van mijn grootste hobby (de stem) mijn vak gemaakt. En nu ook andersom: heb ik veel plezier om mensen te helpen om hun stem te optimaliseren met veel plezier.”